Publicat originalment a El Punt Avui

El nou àlbum plasma la filosofia del grup amb una actitud reflexiva sobre el context social actual

És la primera vegada que Amaral actua al festival de Palafrugell

El grup saragossà Amaral presenta el seu setè disc, Nocturnal (2015), publicat quatre anys després de l’anterior, Hacia lo salvaje. La gira arriba el dimarts 9 al Festival de Cap Roig , un repte que afronten amb moltes ganes.

Què suposa per a vosaltres aquesta oportunitat?
Ens fa il·lusió. Serà la segona vegada que actuem a Catalunya en aquesta gira, després d’haver tocat al juny al Sant Jordi Club. En tenim un record molt bonic i el públic va respondre bé. Cap Roig és un escenari espectacular i intentarem estar a l’altura.

Teniu preparada alguna sorpresa per a l’actuació?
Serà un concert de dues hores i mitja, per tant, serà molt especial. Sonarà Nocturnal i la seva particularitat, al costat de versions de cançons antigues. Tocar és una catarsi per a nosaltres i volem exportar al públic la nostra energia. La part visual tindrà una gran importància.

Soleu destacar aquesta “particularitat” de l’àlbum. Per què?
Perquè no podem dir que sigui més personal, però sí que explora nous temes, lletres que reflexionen sobre la societat. Plasma, alhora, la filosofia de vida del grup, els nostres valors i manera de ser.

Com ha estat produir-lo amb el vostre propi segell discogràfic?
Ens ha permès seguir en la nostra línia. Ha estat un repte, però hem tingut llibertat creativa absoluta, i això ho valorem molt. En tot cas, la música és sempre música i poc importa on o com es fa.

Per què vau prendre aquesta decisió?
El 2007 el segell multinacional que ens editava la música va desaparèixer. Vam voler provar amb un segell propi, Discos Antártida, per no haver de canviar la manera de fer.

Després de vint anys de carrera, heu publicat el setè disc. Teniu intenció de seguir?
És molt aviat per prendre una decisió. Volem seguir, però no publicarem un altre àlbum fins que tinguem cançons que valguin la pena. I sobre els vint anys, considerem que el nostre primer disc és Una pequeña parte del mundo (2000), perquè l’anterior va ser una maqueta: érem joves i inexperts.

I ara com us veieu?
Vam començar a tocar de molt joves, no sabíem on ens posàvem. Ens queda molt per fer. La música és un llarg viatge d’aprenentatge cap endavant, i ara, el 2016, mirem al futur. Tenim experiència i veiem tot el que encara ens queda per fer.

Teniu data de fi de gira del Nocturnal Tour 25?
No. Només sabem que tots 25 concerts seran a Espanya, i la majoria tenen les entrades a la venda. També tenim algun concert tancat a Xile. Ens volem organitzar millor, ja que la nostra manera de fer és molt caòtica.

Cap Roig és l’última oportunitat de veure-us a Catalunya?
En aquesta gira, sí. Però volem seguir, i volem tornar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s