Publicat originalment a El Punt Avui

L’aperitiu de benvinguda i una copa de cava a la terrassa d’El Molí de l’Escala van ser el primer contacte amb l’ambient del Gastromusical . La segona jornada del festival va reunir dijous la cuina de Vicenç Fajardo, del restaurant La Plaça de Madremanya, i l’espectacle de l’humorista i cantant Pablo Carbonell.

Anxoves, foie i fuet d’ànec, entre altres productes mediterranis, formaven part del primer tast de la nit. El sopar va començar amb nigiri cruixent de salmó, cua de bou amb anguila fumada i el personal Passion sour, acompanyat per un vi blanc del celler empordanès La Vinyeta. El xef va triar alguns dels plats a partir de cançons de Carbonell: la gamba blanca en infusió cítrica es va inspirar en Mi agüita amarilla, i la cua de bou, en el nom del seu grup, Los Toreros Muertos.

Fajardo va posar molt d’èmfasi en el peix a l’hora d’escollir el menú. La tradició escalenca va tenir-hi un gran protagonisme. L’últim plat, la mitjana de Prime Angus amb all negre, quètxup de pebrot picant i cebes escalivades, va ser l’únic plat de carn, marinat en vi de garnatxa roja i marselan de La Vinyeta. Per postres, un recuit amb cremós de té negre, granissat de litxi i cruixent de maduixa, per arrodonir l’àpat.

A les 23.45 h va arribar el torn de Pablo Carbonell. L’autoanomenat “cantautor plasta”, amb el seu humor de sempre. Després d’assegurar que no portava cap cançó preparada, Carbonell va començar l’actuació amb Siesta, per seguir amb l’Himno a Teruel. Van sonar cançons tan populars de Los Toreros Muertos com Yo no me llamo Javier i Manolito, després de reivindicar els drets dels homosexuals. Mentrestant el públic degustava un gintònic.

Gastronomia i música van ser les protagonistes de la segona nit del festival empordanès, amb l’humor com a fil conductor. Tot i que Fajardo i Carbonell no es van conèixer fins a la mateixa nit, cuiner i humorista es van compenetrar perfectament i van oferir una nit d’estiu tranquil·la i divertida, amb uns plats mediterranis de qualitat i un xou irreverent. La vetllada va acabar amb una sessió del discjòquei Miguelito Superstar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s