Publicat originalment a El Punt Avui

L’exposició de pintura abstracta a la canònica de Santa Maria s’emmarca en el festival Schubertíada

La mostra es podrà veure fins al 25 de setembre

El cicle d’exposicions de pintura contemporània Diàlegs comença avui la segona edició a la canònica de Santa Maria de Vilabertran. Assumpció Mateu (Cassà de la Selva, 1952) i Quim Corominas (Sarrià de Ter, 1951) protagonitzen el Diàlegs d’aquest any, que s’emmarca en el festival de música de cambra i lied Schubertíada. La intenció del festival és unir art, música i patrimoni cultural per oferir una proposta turística de qualitat en què la cultura sigui l’eix principal.

Composta de dos espais individuals que dialoguen entre si, l’exposició mostra les creacions dels dos autors, que es contraposen en l’ús de la gamma cromàtica i l’estil, però que conflueixen en l’experiència i la trajectòria artística. Colors d’estiu, de Corominas, en què el blau i el vermell tenen molta presència, i Textures del silenci, de Mateu, més espiritual i de colors apagats, busquen l’afinitat en la manera de fer, en l’abstracció. Corominas fa anys que treballa la pintura sobre tela buscant l’equilibri i el diàleg dels colors. Els dos pintors ja van exposar conjuntament a Lleida el 1986, i es retroben per oferir un espai d’intercanvi.

El cicle Diàlegs va començar l’any passat amb l’exposició de Jordi Martorano i Montserrat Costa, que va acabar reunint prop d’onze mil persones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s