Publicat originalment a El Punt Avui

L’exposició de fotografia ‘Guerrilla Nation’ s’inaugura avui al Museu de la Vila de Peralada i voltarà per l’Estat

L’exposició de fotografia Guerrilla Nation (Birmània, la guerra civil més llarga), d’ Antolín Avezuela , obre avui les seves portes al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec-Museu de la Vila de Peralada (19.30 h). Antolín Avezuela (Madrid, 1978) ha il·lustrat la guerra civil birmana mitjançant deu retrats de guerrillers de diverses ètnies. Amb aquesta proposta vol mostrar el rostre humà d’un conflicte bèl·lic que va començar fa més de seixanta anys.

Les fotografies, amb un clarobscur molt marcat, intenten personalitzar els combatents que han lluitat contra els diversos governs democràtics birmans. La mostra es podrà veure a Peralada fins al 24 de juliol i després començarà una gira per galeries de Barcelona, Madrid i altres ciutats de l’Estat.

Aquest projecte és el més personal que el fotoperiodista resident a l’Empordà ha fet fins ara. Tot i això, dóna continuïtat al seu treball, que sempre ha volgut retratar la pèrdua d’identitat cultural de les persones desplaçades. La font d’inspiració ha estat la seva experiència personal, fruit de la diàspora de la seva família per tot Europa i el continent americà. “Tinc parents que d’Espanya només en conserven el cognom”, explica.

Després de formar-se en diversos països, Antolín Avezuela es va especialitzar en el fotoreportatge. Aquests últims anys ha treballat al sud-est asiàtic, on ha tractat temes com el terratrèmol del Nepal o l’explotació humana del territori. El seu treball ha estat molt ben acollit a mitjans internacionals com ara Al Jazeera Magazine i News.com.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s