En el present treball m’agradaria establir una anàlisi comparativa entre els territoris d’Haití i Libèria, inicialment dos països molt diferents però que mantenen unes semblances històriques que permeten analitzar la situació de postconflicte en la que habiten actualment de forma paral·lela, buscant sinergies en els fets històrics però també en les condicions i objectius futurs.

És necessari posar sobre la taula la determinació de certes accions internacionals en el vaivé d’un país, així com la importància (o no tanta) de la postguerra freda sobre alguns estats del sud polític. A més, l’intervencionisme estatunidenc i les conseqüències del colonialisme europeu són dos pals de paller encara vigents avui en dia, especialment en dos països com són Libèria i Haití, casa d’acollida dels esclaus alliberats de la indústria ‘negrera’. No obstant això, la idea que vull argumentar parteix d’un angle decolonial que pretén argumentar la importància dels actors locals i que fuig de la mirada tradicional on les ingerències externes són la causa i, alhora, conseqüència, de la situació actual i de la determinació futura.

KEYWORDS: Haití; Liberia; anàlisi comparatiu; postconflicte; construcció de pau.

https://drive.google.com/file/d/1srsd184-HB0x9uADU1ByxGwd6COzXxia/view?usp=sharing

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s